Verantwoord Ondernemen vinden wij heel normaal

Bloembinderij Niek Schaper voert op veel vlakken een duurzame bedrijfsvoering want wij vinden het essentieel om spaarzaam om te gaan met onze leefomgeving. Door een bewuste bedrijfsvoering werken we graag mee aan het behoud van onze natuurlijke bronnen en geven de aarde door aan de volgende generaties.

Om scherp te blijven op verbeteringen is ons bedrijf bezocht door de Stichting Stimular voor een evaluatie ten behoeve van de Klimaat Estafette. De klimaat estafette is een initiatief van de Gemeente Maassluis in samenwerking met Stichting Stimular om ondernemers bewust te maken van duurzaam ondernemen en te voorzien van meetinstrumenten en adviezen. Een deel van de resultaten is te lezen in het artikel zoals gepubliceerd in Gemeente info, op de website van de Gemeente Maassluis. Klik hier om het artikel te lezen.

Duurzaam ondernemen vind binnen ons bedrijf plaats op de volgende manieren:

Verantwoorde bloemen & planten

 • Ten minste 80% van onze bloemen voldoet aan de normen van de stichting Mileu Project Sierteelt (MPS), daarnaast mag een deel van de overige produkten het Fair Trade logo dragen.

Energie & Water

 • We maken alleen gebruik van (100%) groene stroom
 • Het overgrote deel van onze binnen-en buiten-verlichting is energie besparend. 
 • Na sluitingstijd wordt het grootste deel van onze binnenverlichting uitgeschakeld. Slechts enkele lampen blijven aan met het oog op de veiligheid.
 • Wij gaan bewust om met het water dat wij gebruiken.

Afval- en papierstromen

 • We scheiden onze afvalstromingen: papier, plastic, glas en Groen/Fruit/Tuinafval (GFT-afval) wordt apart afgevoerd en verwerkt
 • De binnengekomen orders worden alleen afgedrukt indien dat absoluut noodzakelijk is
 • Een deel van onze (zakelijke-)facturen wordt per e-mail verstuurd. Dit aandeel wordt steeds groter
 • Wij accepteren digitale nota’s van onze leveranciers.
 • Aangezien het overgrote deel van onze klanten niet geïnteresseerd is in de kassa-bon, wordt deze alleen verstrekt als u hier prijs op stelt.

Bezorging

 • Bestellingen in de directe omgeving van onze winkel worden, indien mogelijk, milieu vriendelijk bezorgd met onze bezorgfiets
 • Door de bezorg-momenten zoveel mogelijk te combineren, wordt minder CO2 uitstoot gegenereerd.
 • Door efficient gebruik te maken van het Fleurop netwerk kan op een kosten- en milieu-vriendelijke manier landelijk worden bezorgd.
Overige maatregelen 

Leveranciers

Niet alleen binnen ons eigen bedrijf maar ook bij onze toeleveranciers wordt zoveel mogelijk gelet op hun sterke punten op gebied van verantwoord ondernemen. Hieronder noemen wij een aantal voorbeelden.

Bridgewater: Light a Candle – Feed a Child

Light a Candle – Feed a Child

Zo zet onze onze partner Bridgewater (leverancier van heerlijke geurprodukten) zich in om  weeskinderen in de wereld te voorzien van een dagelijkse maaltijd.

Het Light a Candle – Feed a Child programma heeft sinds juni 2010 voorzien in meer dan 2,6 miljoen maaltijden aan kinderen !

Een aantal om trots op te zijn, en bij de aankoop van een van de heerlijk geurende Bridgewater Jars wordt door Bridgewater een deel afgedragen aan dit prachtige project.

Klimaat neutrale webhosting

De data-centers waar onze internet-websites worden beheerd werken volledig op klimaatneutrale stroom uit waterkracht.

Voor de koeling wordt gebruik gemaakt van direct cooling met behulp van buitenlucht.